Kansallinen matematiikkapäivä

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Aika: ti 25.4. klo 9.00– 15.15

Tuoreet tutkimus- ja arviointitulokset kertovat ongelmista matematiikan kansallisessa osaamisessa: Suomalaisnuorten tulokset ovat pudonneet. Osaamiserot kasvavat, eikä koulutusjärjestelmä tasoita kotitaustojen luomia eroja. Kiinnostuksen puute matematiikkaa kohtaan rajoittaa erityisesti tyttöjen jatko-opinto- ja uramahdollisuuksia. Samaan aikaan työelämä tarvitsee matematiikan osaajia kehityksessä mukana pysymiseksi.

Tilanteeseen etsitään nyt ratkaisuja tutkimuksen, arvioinnin, koulutuksen ja työelämän yhteistyöllä kansallisessa matematiikkapäivässä. Tervetuloa keskustelemaan laaja-alaisesti matematiikan oppimisesta, hyödyntämisestä ja tarpeesta Suomessa!

Aika: tiistai 25.4.2017 klo 9.00–15.15

Paikka: opetus- ja kulttuuriministeriö, Jukola-sali, Meritullinkatu 1, Helsinki

Järjestäjät: Koulutuksen tutkimuslaitos (KTL, Jyväskylän yliopisto), Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi), Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM)

Matematiikan oppimistuloksia ja osaamista tarkastellaan matematiikkapäivän aikana KTL:n toteuttamien kansainvälisten arviointitutkimusten (PISA ja TIMSS) ja Karvin toteuttamien kansallisten arviointien valossa. Lisäksi kuullaan opettajankoulutuksen ja työelämän (muun muassa EK, Kuntaliitto, OAJ, SAK, STTK ja Teknologiateollisuus ry) alustuksia ja kommenttipuheenvuoroja sekä pohditaan matematiikan opiskelua muun muassa tyttöjen näkökulmasta.

Tutustu seminaarin ohjelmaan.

Tarjoilujen järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan tämän linkin kautta viimeistään 18.4.2017 tai niin kauan kuin paikkoja on jäljellä. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu pian!

Seminaaria on mahdollista seurata myös verkon kautta. Linkki tilaisuuden seuraamiseen löytyy tapahtumapäivänä Karvin verkkosivuilta www.karvi.fi.

Tervetuloa!

Lisätietoja tilaisuudesta:

apulaisprofessori Juhani Rautopuro, juhani.rautopuro@jyu.fi, puh. 040 805 4936, Koulutuksen tutkimuslaitos, Jyväskylän yliopisto

tiedottaja Virpi Pietiläinen, virpi.pietilainen@karvi.fi, puh. 029 533 5520, Kansallinen koulutuksen arviointikesk

(Ilmoitathan ystävällisesti tiedottaja Virpi Pietiläiselle, jos joudut perumaan osallistumisesi.)

Kohderyhmät Kansalaiset