Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumia

Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ministeriö osallistuu.

Tulevia ja menneitä tapahtumia sekä niihin mahdollisesti liittyviä aineistoja voi tarkastella valitsemalla päivämäärän kalenterista.

maanantai 5.6.

12.15–13.15

Maankoodauskurssin tuloksien julkistus

Nuorten syrjäytymisvaraan ja koulupudokkuuteen liittyvään Maankoodauskurssin haasteeseen ratkaisuja etsineet dataosaajat luovuttavat aikaansaannoksensa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinoselle.

Maankoodauskurssi on kolmen viikon kehityssprintti, jonka aikana it-alan yritysten osaajat kehittävät yhtenä ryhmänä digitaalisia ratkaisuja annettuun yhteiskunnalliseen ongelmaan. Tänä vuonna Opetushallituksen ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä toteuttamalla maankoodauskurssilla etsittiin keinoja siihen, miten syrjäytymisvaarassa oleva nuori voidaan tunnistaa ammatillisen koulutuksen tietovarantojen avulla.

tiistai 6.6.

12.15–17.00

Tiedefoorumi 2017

Tiedefoorumi on Suomen Akatemian ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä järjestämä seminaari, jossa keskustellaan tieteen ja tiedepolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä, tutkimuksen edellytyksistä ja tulevaisuudesta.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Turussa ja tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen tiedepalkinto. Palkinto on merkittävä tunnustus tieteellisestä työstä, joka annetaan Suomessa työskentelevälle tutkijalle tai tutkijaryhmälle.

Lisätietoa Tiedefoorumista 2017 Suomen Akatemian verkkosivuilla