Undervisnings- och kulturministeriets evenemang

I undervisnings- och kulturministeriets evenemangskalender hittar du ministeriets seminarier och evenemang samt tillställningar där ministeriet är med om att ordna.

Genom att välja datum i kalendern kan du granska såväl kommande som gamla evenemang samt eventuellt material i anslutning till dessa.

måndag 5.6.

12.15–13.15

Maankoodauskurssin tuloksien julkistus

Nuorten syrjäytymisvaraan ja koulupudokkuuteen liittyvään Maankoodauskurssin haasteeseen ratkaisuja etsineet dataosaajat luovuttavat aikaansaannoksensa opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle ja Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinoselle.

Maankoodauskurssi on kolmen viikon kehityssprintti, jonka aikana it-alan yritysten osaajat kehittävät yhtenä ryhmänä digitaalisia ratkaisuja annettuun yhteiskunnalliseen ongelmaan. Tänä vuonna Opetushallituksen ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä toteuttamalla maankoodauskurssilla etsittiin keinoja siihen, miten syrjäytymisvaarassa oleva nuori voidaan tunnistaa ammatillisen koulutuksen tietovarantojen avulla.

tisdag 6.6.

12.15–17.00

Tiedefoorumi 2017

Tiedefoorumi on Suomen Akatemian ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhdessä järjestämä seminaari, jossa keskustellaan tieteen ja tiedepolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä, tutkimuksen edellytyksistä ja tulevaisuudesta.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään Turussa ja tapahtuman yhteydessä jaetaan Suomen tiedepalkinto. Palkinto on merkittävä tunnustus tieteellisestä työstä, joka annetaan Suomessa työskentelevälle tutkijalle tai tutkijaryhmälle.

Lisätietoa Tiedefoorumista 2017 Suomen Akatemian verkkosivuilla