Hoppa till innehåll

SHM: Nu kan finansiering sökas inom ramen för programmet för utveckling av barn- och familjetjänster

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 26.9.2016 10.42
Nyhet

Statsunderstöd inom ramen för regeringens spetsprojekt ”Programmet för utveckling av barn- och familjetjänster” kan nu sökas. Ansökningstiden går ut den 4 november 2016. Det har reserverats sammanlagt cirka 20 miljoner euro för utveckling och förnyelse av tjänsterna.

Statsunderstödet är en del av det stöd för förändring som spetsprojektet erbjuder landskapen. Statsunderstöd kan sökas för projekt som främjar utvecklingsprogrammets mål och som gäller en eller flera av följande utvecklingshelheter: förändring av verksamhetskulturen; småbarnspedagogik, skola och läroinrättningar som stöd för barns och ungas välbefinnande; och utveckling av tjänster på specialnivå och allra mest krävande nivå.

Ytterligare information på social- och hälsovårdsministeriets webbsidor och stöd och tips för ansökan om statsunderstöd ( webbsida, kommer snart också på svenska).

Regeringens spetsprojekt ”Programmet för utveckling av barn- och familjetjänsterna” (LAPE) finansierar från hösten 2016 till utgången av 2018 arbete som utförs av förändringsagenter i landskapen.

Den viktigaste uppgiften för förändringsagenten är att arbeta för och koordinera att projektmålen uppnås i det kommande landskapet. Ansökningstiden till förändringsagenter inom programmet för utveckling av barn- och familjetjänster är fortgående.

Ytterligare information på social- och hälsovårdsministeriets webbsidor.

Ytterligare information
Hanne Kalmari, projektchef, tfn 0295 163 046
Maria Kaisa Aula, ordförande för styrgruppen, tfn 050 530 9697