Hoppa till innehåll

Förslag om utvecklande av systemet med utbildningskommissioner på remiss

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 22.4.2016 15.42
Nyhet

Ett förslag om utvecklande av systemet med utbildningskommissioner har skickats ut på remiss. Styrningsgruppen för systemet med utbildningskommissioner föreslår att ett prognostiseringsforum för kompetens ersätter systemet med utbildningskommissioner från och med den 1 januari 2017. Prognostiseringsforumet för kompetens skall bestå av en styrningsgrupp, prognostiseringsgrupper samt vid behov sakkunnignätverk för att stödja dessa.

Systemet med utbildningskommissioner fungerar som undervisnings- och kulturministeriets samt Utbildningsstyrelsens gemensamma sakkunnigorgan för utbildningsprognostisering. Prognostiseringsforumet för kompetens skall fortsätta och utveckla utbildningskommissionernas arbete samt stöda prognostiseringen av kompetens- och utbildningsbehovet.

I anslutning till ärendet ber man också om utlåtande om förslaget om att statsrådets förordning om systemet med utbildningskommissioner slopas.

Förslaget är på remissrunda fram till den 20 maj 2016.

Ytterligare information: undervisningsrådet Seija Rasku, tfn 02953 30270 och överinspektör Tarmo Mykkänen, tfn 02953 30220

Dokument i anslutning till förslaget






Spetsprojekt Utbildning Yrkesutbildning