Seuraa ja osallistu

Uusi lukio tehdään yhdessä, kaikkien näkemykset ovat tervetulleita. Tällä sivulla kerrotaan miten ja missä vaiheessa valmisteluun voi osallistua. Sivulle kootaan myös tilaisuuksien tallenteet ja muut materiaalit. Seuraa ja osallistu keskusteluun sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #uusilukio 

Verkkoaivoriihi

Millainen on #uusilukio? Lukion uudistaminen on yhteinen asia. Kerro ajatuksiasi lukion uudistamisesta ja arvioi jo esitettyjä näkemyksiä kaikille avoimessa verkkoaivoriihessä. Kysely on auki 26. marraskuuta 2017 saakka.

Uusi lukio -kiertue

Lukiota uudistavat ministeriön ja Opetushallituksen asiantuntijat kiertävät Suomea ja haluavat kuulla ajatuksesi siitä, miten lukiota tulisi uudistaa. Tampereella järjestetään kaksi tilaisuutta, joista toinen erityisesti ruotsinkielisille lukiotoimijoille.

Kiertue alkoi Helsingistä 13. lokakuuta 2017. Tilaisuuden videotallenne löytyy sivun oikeasta reunasta.

Tilaisuuksissa esitetty materiaali koskien korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistusta on ladattavissa tästä.

Muut tilaisuudet

Pyöreän pöydän keskustelut

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus kutsuvat keskeiset sidosryhmät kahteen pyöreän pöydän keskusteluun. Ensimmäinen keskustelu pidettiin 31.8.2017. Tilaisuuden videotallenne löytyy sivun oikeasta reunasta.

Lukiohackathon

Lukiolaisten ääni kuuluviin! Suomen Lukiolaisten Liitto järjesti yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa lukiohackathonin 9. marraskuuta 2017.

Lausuntokierros

Ehdotus hallituksen esitykseksi uudeksi lukiolaiksi lähetetään keväällä 2018 laajalle lausuntokierrokselle. Lausuntokierroksen aikana sidosryhmät saavat kertoa virallisen näkemyksensä uudistukseen. Lausuntopalaute kootaan lausuntoyhteenvedoksi. Lausunnot otetaan huomioon hallituksen esityksen viimeistelyssä ennen sen viemistä valtioneuvoston istuntoon ja eduskunnalle.

#uusilukio

youtube

youtube

Lisätietoja

Tiina Silander, projektipäällikkö 
OKM, Lukiouudistuksen yksikkö 0295330188   etunimi.sukunimi@minedu.fi