Allekirjoitusvaltuuksien myöntäminen

« Valtioneuvoston yleisistunto 12.4.2017 13.00

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Valtuutuksen antaminen opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasoselle allekirjoittaa valtion puolesta Tampere3 -korkeakouluhankkeessa perustettavan säätiön perustamiskirja.

Ministeri
Paula Risikko

Esittelijä
Eerikki Nurmi, Lainsäädäntöneuvos p.+35 8295330234

Asia
Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen allekirjoittaisi valtion puolesta Tampere3 –hankkeessa perustettavan säätiön perustamiskirjan ja säännöt. Valtioneuvosto antaisi myöhemmin hallituksen esityksen eduskunnalle, jossa esitetään säätiölle yliopistolain mukaista säätiöyliopiston asemaa vuoden 2019 alusta lukien. Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston toiminta on yliopistolain muutoksella tarkoitus siirtää uuden säätiöyliopiston toiminnaksi.

Esitys
Valtioneuvosto myöntää opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasoselle valtuuden valtion puolesta allekirjoittaa Tampere3 -korkeakouluhankkeessa säätiön perustamiskirjan ja säännöt

Vaikutukset
TALOUDELLISET: Valtion vuoden 2016 kolmannessa lisätalousarviossa on varattu 50 000 euroa säätiön perustamiseen. Aloittaessaan säätiöyliopistona vuoden 2019 alussa, siihen siirtyy Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston varallisuus.

Päätös
Valtioneuvosto hyväksyi esityksen