Etusivu Nuoriso Nuorisotyö Nuorten kulttuuritoiminta

Nuorten kulttuuritoiminta

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee nuorten kulttuuritoimintaa avustamalla nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskuksina toimivia Nuori Kulttuuri -säätiötä ja Lasten ja nuorten taidekeskusta. Lisäksi ministeriö voi myöntää avustuksia nuorten kulttuuritapahtumille ja muille nuorten kulttuuritoimintaa edistäville hankkeille nuorisotyön ja -toiminnan valtakunnallisten kehittämishankkeille suunnatusta määrärahasta.


Nuori Kulttuuri -toiminta on nuorten omaehtoista taiteen tekemistä ja kokeilevaa kulttuuria sekä niihin liittyvä jokavuotinen valtakunnallinen eri taiteen alojen koulutuksellinen tapahtuma, jossa esiintyjät saavat arvion esityksestään tai työstään ja järjestelyissä mukana olleet arvokasta kokemusta. Valtakunnallisen tapahtuman järjestelyistä vastaa tapahtuman toteuttava kunta Nuori Kulttuuri -säätiön hyväksymän suunnitelman mukaisesti. Valtakunnallista tapahtumaa edeltävät paikalliset ja alueelliset tapahtumat. Nuori Kulttuuri -toiminnan puitteissa tuetaan myös nuorten kulttuuriryhmien esiintymismatkoja ulkomaille.


Valtakunnallinen, kansainvälisesti suuntautunut Lasten ja nuorten taidekeskus edistää taidekasvatusta pääasiallisesti visuaalisissa taiteissa. Lasten ja nuorten taidekeskusta ylläpitää opetus- ja kulttuuriministeriön ja Hyvinkään kaupungin vuonna 1980 perustama säätiö. Taidekeskus tuottaa näyttelyitä, kokoaa koti- ja ulkomaista lasten ja nuorten taidetta, tutkii, kouluttaa ja innostaa elämyksiin taiteen parissa.

Etusivu Nuoriso Nuorisotyö Nuorten kulttuuritoiminta